woensdag 8 november 2017

Persoonlijk informeren over Kindpakket

Mijn pleidooi tijdens de begrotingsbehandeling voor het beter informeren van belanghebbenden over het zogeheten Kindpakket:
“In januari 2017 kwamen de Klijnsma gelden vrij. Pas rond de zomer werd duidelijk hoe de gemeente Werkendam deze gelden in zou zetten. Voor ieder kind in armoede zou 400 euro beschikbaar zijn voor schoolspullen, kleding en schoeisel. Gezinnen in de uitkering kregen daarover persoonlijk bericht, andere gezinnen moesten hun informatie halen uit kranten en van sociale media. Progressief Altena vindt dat u hierin tekort geschoten bent. Er zijn vanuit de bestanden van het Activiteitenfonds, de bijzondere bijstand, het kwijtscheldingsbeleid, enz. veel meer gezinnen bekend die het niet breed hebben. Met een algemene brief zou u hen persoonlijk over het Kindpakket kunnen informeren. De ontvanger van de brief kan dan zelf concluderen of het zinvol is een aanvraag in te dienen. Vervolgens is het aan u om deze te beoordelen. Progressief Altena heeft hiervoor een motie gemaakt.”
Deze motie werd positief ontvangen door het college en raadsbreed aangenomen. Op de valreep – het Kindpakket in de huidige vorm eindigt op 31/12/17 – kunnen zo nog veel belanghebbenden bereikt worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten